Paine de casa

de laura_n in Piine, 1 Dec 2012 | 5579 vizualizari

 

Painita casei noastre!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar.

Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel:

Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste.

Drojdia se amesteca cu sarea si cu putin lapte cald si se lasa sa se umfle putin. Apoi se toarna in mijlocul fainii si se framanta un aluat peste care se toarna si restul de lapte, apoi untul topit. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa creasca, intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut, se da forma dorita aluatului si se coace in cuptor, la foc mediu, cam 1 ora si ceva. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

02.12.2012, 12:05

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

Cea mai buna este painea de casa!!

Ati 1

08.04.2013, 14:59

Pntru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are variantele 700 si 900gr.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara